Galaretka drobiowa z warzywami i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Galaretka drobiowa na bazie kurczaka, indyka z dodatkami warzyw, jajek i groszku konserwowego.

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
    2 golonki z indyka
    2 litry wody
    2 - 3 marchewki
    1-2 pietruszki
    1 cebula
    2-3 jajka
    Groszek konserwowy
    Natka pietruszki
    1/2 małego selera
    2 liście laurowe
    8 łyżeczek żelatyny
    Kilka ziaren pieprzu czarnego oraz ziela angielskiego
    Sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Galareta Galaretki Przystawki

Galaretka drobiowa z warzywami i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Mięso z indyka oraz kurczaka dokładnie myjemy.

    2. Marchewkę, pietruszkę, seler i cebulę myjemy i obieramy.

    3. Mięso i warzywa zalewamy 2 litrami wody. Dodajemy ziele angielskie, pieprz w ziarenkach i liście laurowe.

    4. Gotujemy na wolnym ogniu około 2godzin.

    5. W tym czasie gotujemy jajka na twardo.

    6. Gotowy wywar dokładnie przecedzamy i rozpuszczamy w nim żelatynę i doprawiamy solą i pieprzem.

    7. Ugotowaną marchewkę z wywaru kroimy w plasterki, a mięso oddzielmy od kości i kroimy w drobne kawałki.

    8. Na dnie salaterek układamy ugotowane plasterki marchewki oraz jajek. Dodajemy groszek konserwowy, natkę pietruszki oraz mięso.

    9. Zalewamy tak przygotowane salaterki tężejącym wywarem.

    10. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Indyk Kurczak Galaretka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna

Podobne przepisy

To może cię zainteresować