Galaretka drobiowa z warzywami i jajkiem

4.5 (190 ocen)

  • 50 min

Bardzo łatwa i smaczna galareta z kurczaka.

  • 50 min

Składniki:

  • 3 udka z kurczaka
    puszka groszku
    puszka kukurydzy
    2 wieksze marchewki
    sól,pieprz,przyprawa uniwersalna-do smaku
    opakowanie żelatyny na 2,5 l wody
    2 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Galaretka drobiowa z warzywami i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka z kurczaka myjemy, dzielimy na porcje. Zalewamy zimną wodą dodajemy pokrojoną marchewkę, sól, pieprz, kostkę rosołową i gotujemy. Po ugotowaniu mięso wyciągamy najlepiej na durszlak i ściągamy skórkę z mięsa. Wywar przecedzamy-robimy zalewę postępując zgodnie z opisem na opakowaniu żelatyny i odstawiamy miksturę w chłodne miejsce do lekkiego stężenia.
  • 2. Gotujemy jajka na twardo.Na dno przygotowanych salaterek lub pojemniczków specjalnych do galaretki układamy pokrojoną w kostkę marchewkę i jajka, groszek i kukurydzę. Na to wykładamy pokrojone w mniejsze kawałki udka. Całość zalewamy rosołem i odstawiamy w zimne miejsce do ostygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować