Frytki z pasternaku

4.48 (153 ocen)

  • 35 min

Pasternak to warzywo korzeniowe, podobne do pietruszki, ale jest mniej ostry i lekko słodkawy. Takie frytki bardzo mi zasmakowały, doprawiłam je tylko ziołami i skropiłam lekko olejem (można pominąć).

  • 35 min

Składniki:

  • 2-3 korzenie pasternaku
    chilli w proszku
    czosnek granulowany
    olej rzepakowy (do skropienia)
    sól morska
Wystaw ocenę:

4.48 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Frytki

Frytki z pasternaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Korzenie obierz, pokrój w dosyć grube słupki, posyp chilli, czosnkiem, solą i ułóż na blaszce wyściełanej papierem do pieczenia, skrop lekko olejem. Warzywa piecz ok. 20-25 min. w 190 st. C. Powinny być z wierzchu chrupiące a w środku miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pasternak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować