Frytki z kalarepy

  • wyświetlono: 3685 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pyszne i aromatyczne.

zdjecie11
  • 4 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

kalarepa 4 szt,
zioła prowansalskie 1 łyżeczka,
oliwa z oliwek 1 łyżka,
sól,
pieprz,

Sposób przygotowania przepisu:

Frytki z kalarepy

  • 1. Kalarepę obrać, pokroić na słupki i wymieszać z oliwą z oliwek, ziołami prowansalskimi oraz odrobiną soli i pieprzu. Kalarepę ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 - 30 minut w temperaturze 180 stopni, od czasu do czasu mieszając frytki.

Porady

Im grubsze frytki tym dłużej trzeba je piec.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kalarepafrytkidomowy fast food

Komentarze

Podobne przepisy

Domowe frytki z piekarnika z kolorowych ziemniaków

Dodane przez: Di bloguje

Domowe frytki z piekarnika z kolorowych ziemniaków

To doskonała alternatywa dla frytek...

frytki

Dodane przez: Kasja1986

Pieczone frytki dyniowe

Frytki z dyni piżmowej to ciekawa...

Frytki belgijskie

Dodane przez: Gregorhspeed

Frytki belgijskie

Często korzystamy z gotowych, mrożonych...

frytki belgijskie

Dodane przez: Jolanta KG

Frytki belgijskie

Są pyszne, miękkie w środku i z...

Pieczone frytki z marchewki z dipem czosnkowym

Dodane przez: Ania321

Pieczone frytki z marchewki z dipem czosnkowym

Frytki z marchewki upieczone w...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE