Frytki z kalarepy

4.49 (176 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i aromatyczne.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kalarepa 4 szt,
    zioła prowansalskie 1 łyżeczka,
    oliwa z oliwek 1 łyżka,
    sól,
    pieprz,
Wystaw ocenę:

4.49 (176 ocen)

Zobacz również:

Frytki Przekąski

Frytki z kalarepy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalarepę obrać, pokroić na słupki i wymieszać z oliwą z oliwek, ziołami prowansalskimi oraz odrobiną soli i pieprzu. Kalarepę ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 - 30 minut w temperaturze 180 stopni, od czasu do czasu mieszając frytki.

Porady

Im grubsze frytki tym dłużej trzeba je piec.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalarepa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

5 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
frytki

To może cię zainteresować