Francuskie z mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo dobre, proste i tanie danie. Można przyrządzić na wiele sposobów.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opak. ciasta francuskiego,
    mozzarella,
    0,5 kg pieczarek,
    szpinak,
    2 ząbki czosnku,
    przyprawy (np. pieprz, sól, przyprawa do pizzy, papryka, zioła prowansalskie)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Francuskie z mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na początek należy obrać, pokroić i przysmażyć pieczarki przyprawiając je solą i pieprzem. Następnie w osobnym naczyniu podsmażamy szpinak dodając do niego 2 ząbki czosnku i przyprawiamy.
  • 2. Kroimy mozzarellę na kawałeczki. Otwieramy i rozwijamy ciasto. Posypujemy ciasto przyprawami, kładziemy na to przysmażone pieczarki, szpinak i mozzarellę. Zwijamy ciasto.
  • 3. Zwinięte ciasto posypujemy przyprawami, można również posypać np. otartym serem żółtym itp. Nakłuwamy ciasto patyczkiem i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 30 minut.

Porady

Po zwinięciu ciasta, zanim zacznie się je ozdabiać przed włożeniem do piekarnika można posmarować ciasto mlekiem, aby było ''świecące'' po wyjęciu. Proponuję posypywać ciasto przyprawami takimi jak przyprawa do pizzy, zioła prowansalskie, papryka, można też tworzyć własne kompozycje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mozzarella

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Francuska Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować