CIASTO FRANCUSKIE Z MASĄ BROKUŁOWĄ

0 (0 ocen)

  • 40 min

Niesamowite w smaku. Można przemycić sporo warzyw dla dzieci :)

  • 40 min

Składniki:

  • 1op. ciasta francuskiego
    -1/2 ugotowanego brokuła
    -200g serka „MÓJ ULUBIONY”
    -2 ząbki czosnku
    -1/2 pęczka natki pietruszki
    -1/2 pęczka koperku
    -1 jajo
    -sól morska
    -pieprz czarny (świeżo mielony)
    -duża szczypta ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Ciasto francuskie z masą brokułową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • FRANCUSKIE Z MASĄ BROKUŁOWĄ 1. Brokuł, ser, i zieleninę blendujemy pulsacyjnie. Jajo rozkłócamy widelcem i połowę dodajemy do masy. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do masy. Na koniec wsypujemy przyprawy i już króciutko blendujemy, doprawiamy do smaku.
    Ciasto rozwijamy i dokładnie smarujemy masą. Zwijamy w rulon jego dłuższą stroną. Dokładnie zlepiamy brzegi i kroimy centymetrowe plastry. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy ciasto zachowując odstępy. Smarujemy jajem i pieczemy w 200st. ok.20-25min., na złocisty kolor.
  • FRANCUSKIE Z MASĄ BROKUŁOWĄ 2. Idealne na przekąskę. Natomiast w połączeniu z pieczonym mięsem i sałatką, mogą stanowić wykwintny obiad dla całej Rodziny
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować