Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.
30 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
Składniki na marynatę:
• 1 szk. mleka
• 3 ząbki czosnku
• 1 łyżka musztardy francuskiej
• ½ łyżeczki soli
• 1 łyżeczka papryki słodkiej
Składniki pozostałe:
• 1 kg schabu
• 10 dag sera żółtego w plastrach
• 10 dag szynki w plastrach
• Bułka tarta do panierki
• 2 jajka
Francuskie roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam.
Mleko wlewam do miski, dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę francuską, sól oraz paprykę słodką, Wszystkie składniki dokładnie mieszam i zanurzam w marynacie mięso. Odstawiam na dwie godziny.
2.Po tym czasie mięso wyjmuję z marynaty i na każdym plastrze mięsa układam po plasterku sera oraz szynki.
3.Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Komentarze