• 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowitym nadzieniem, a z pewnością zaskoczysz nie tylko domowników, ale też wszystkich gości, roladki są proste w przygotowaniu a ich niebiański smak skusi każdego.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na marynatę:
    • 1 szk. mleka
    • 3 ząbki czosnku
    • 1 łyżka musztardy francuskiej
    • ½ łyżeczki soli
    • 1 łyżeczka papryki słodkiej

    Składniki pozostałe:
    • 1 kg schabu
    • 10 dag sera żółtego w plastrach
    • 10 dag szynki w plastrach
    • Bułka tarta do panierki
    • 2 jajka
Wystaw ocenę:

4.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Roladki schabowe

Francuskie roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam, kroję plastry i rozbijam.
    Mleko wlewam do miski, dodaję obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, musztardę francuską, sól oraz paprykę słodką, Wszystkie składniki dokładnie mieszam i zanurzam w marynacie mięso. Odstawiam na dwie godziny.
  • mięso 2. Po tym czasie mięso wyjmuję z marynaty i na każdym plastrze mięsa układam po plasterku sera oraz szynki.
  • roladki 3. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
    Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
  • roladki 4. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować