Francuskie pierożki Dusi

0 (0 ocen)

  • 20 min

Mój facet to uwielbia ! :)

  • 20 min

Składniki:

  • mięso mielone
    ciasto francuskie
    pół średniej cebuli
    ok. 8 pieczarek
    ser żółty
    jajko
    przyprawa uniwersalna
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Przekąski

Francuskie pierożki dusi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Francuskie pierożki Dusi 1. Mięso przyprawiamy przyprawą uniwersalną,solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej.
    Smażymy mięso. Mięso można zblendować.
    Pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach,
    cebule drobno kroimy ( mój facet jest w tym mistrzem , i nie płacze ! ) :P
    Pieczarki i cebule podsmażamy. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
    Wszystko mieszamy razem. Ciasto francuskie rozkładamy,
    kroimy na kilka części , nakładamy farsz, składamy i widelcem dociskamy brzegi.
    Na wierzchu smarujemy rozkłóconym jajkiem.(pędzelkiem lub wacikiem)
    Piec w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. I gotowe ! a jakie pyszne :)

Porady

Można podawać z ulubiona surówką .:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Mięso

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować