Pierożki francuskie z tuńczykiem

  • wyświetlono: 2705 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Doskonała przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno. Banalnie prosta w przygotowaniu, lepieniem zajęła sie moja 5 letnia Córka. Każdy da radę. polecam

juchab
  • 10 porcje
  • 15min

Składniki

2 płaty ciasta francuskiego
Farsz:
25 dag tuńczyka z puszki w sosie własnym
5 dag sera żółtego
3 jajka ugotowane na twardo
1 surowe jajko
1 łyżka śmietany
2 łyżki majonezu
Kilka łyżek kukurydzy z puszki
Szczypta ulubionych suszonych ziół
Pieprz cytrynowy

Sposób przygotowania przepisu:

Pierożki francuskie z tuńczykiem

  • 1. Tuńczyka odsączyć z zalewy, w razie konieczności rozdrobnić widelcem. Jajka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć razem, przyprawić pieprzem i ziołami. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty o boku 4cm. Nałożyć farsz, zlepić tworząc trójkąty. Ozdobić brzegi pierożków. Piec w 220stopniach przez ok. 15 minut, do zrumienienia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kukurydzaciasto francuskieJajkamajoneztuńczyk

Komentarze

Podobne przepisy

ślimaczki z ciasta francuskiego

Dodane przez: Daguuusia92

ślimaczki z ciasta francuskiego

Szybka i smaczna przekąska. Idealnie...

Ptysiowy torcik z tuńczykiem

Dodane przez: mysza75

Ptysiowy torcik z tuńczykiem

Ptysiowy torcik na kolację czemu...

Serowo-francuskie paluchy z szynką

Dodane przez: 2milutka

Serowo-francuskie paluchy z szynką

Z ciasta francuskiego można wyczarować...

szaszłyki

Dodane przez: Habibi Chi

Szaszłyki z ciasta francuskiego

Bardzo efektowny i smaczny sposób...

Paszteciki z ciasta francuskiego

Dodane przez: rzelkazag

Paszteciki z ciasta francuskiego

Ciasto francuskie jest jednym z...

Oszukane mini ,,udka’’ z tuńczykiem

Dodane przez: Ewelina Marcin

Oszukane mini ,,udka’’ z tuńczykiem

Łatwa w przygotowaniu, smaczna...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE