Pierożki francuskie z tuńczykiem

  • wyświetlono: 1129 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Doskonała przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno. Banalnie prosta w przygotowaniu, lepieniem zajęła sie moja 5 letnia Córka. Każdy da radę. polecam

juchab
  • 10 porcje
  • 15min

Składniki

2 płaty ciasta francuskiego
Farsz:
25 dag tuńczyka z puszki w sosie własnym
5 dag sera żółtego
3 jajka ugotowane na twardo
1 surowe jajko
1 łyżka śmietany
2 łyżki majonezu
Kilka łyżek kukurydzy z puszki
Szczypta ulubionych suszonych ziół
Pieprz cytrynowy

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Pierożki francuskie z tuńczykiem

  • 1. Tuńczyka odsączyć z zalewy, w razie konieczności rozdrobnić widelcem. Jajka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć razem, przyprawić pieprzem i ziołami. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty o boku 4cm. Nałożyć farsz, zlepić tworząc trójkąty. Ozdobić brzegi pierożków. Piec w 220stopniach przez ok. 15 minut, do zrumienienia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kukurydzaciasto francuskieJajkamajoneztuńczyk
 

Komentarze

Podobne przepisy

"Marchewki" z ciasta francuskiego

Dodane przez: Ewa_G

"Marchewki" z ciasta francuskiego

Bardzo prosta, aczkolwiek zadziwiająco...

Oszukane mini ,,udka’’ z tuńczykiem

Dodane przez: Ewelina Marcin

Oszukane mini ,,udka’’ z tuńczykiem

Łatwa w przygotowaniu, smaczna...

Tortille z pastą z tuńczyka

Dodane przez: czarrna

Tortille z pastą z tuńczyka

Na przekąskę częstuję zawijaskami...

Pierożki z kapustą i pieczarkami

Dodane przez: soroka

Pieczone pierożki z kapustą i pieczarkami

Idealne na ciepło i na zimno. Doskonale...

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Dodane przez: MagdalenaS

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Szybka i prosta przekąska. Idealna...

Francuskie paluchy z parmezanem

Dodane przez: joanna30

Paluchy francuskie z parmezanem

Pyszna , szybka i efektowna przekąska...