REKLAMA

Pierożki francuskie z tuńczykiem

wyświetlono: 4761 | dodany do książki kucharskiej: 4 | polecenia: 0

Doskonała przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno. Banalnie prosta w przygotowaniu, lepieniem zajęła sie moja 5 letnia Córka. Każdy da radę. polecam

opublikowany: 21.02.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 10 osób
  • 15 min

Składniki:

  • 2 płaty ciasta francuskiego
    Farsz:
    25 dag tuńczyka z puszki w sosie własnym
    5 dag sera żółtego
    3 jajka ugotowane na twardo
    1 surowe jajko
    1 łyżka śmietany
    2 łyżki majonezu
    Kilka łyżek kukurydzy z puszki
    Szczypta ulubionych suszonych ziół
    Pieprz cytrynowy
Ocena:

(średnia 4.5 z 178 głosów)

Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączyć z zalewy, w razie konieczności rozdrobnić widelcem. Jajka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć razem, przyprawić pieprzem i ziołami. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty o boku 4cm. Nałożyć farsz, zlepić tworząc trójkąty. Ozdobić brzegi pierożków. Piec w 220stopniach przez ok. 15 minut, do zrumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: czarrna DSC_1590

Francuskie pierożki z szynką i serem

Chrupiąca przekąska :)

kategoria: Ciasta Przystawki Przekąski opublikowany: 02.01.2016 | wyświetlono: 7003 Książki kucharskie: 7 | Polecenia: 0
Dodane przez: capri capri

pierożki francuskie z nutellą i bananem

Szybki deser dla zapracowanych :)

kategoria: Ciasta Desery opublikowany: 22.09.2014 | wyświetlono: 7519 Książki kucharskie: 6 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE