Pierożki francuskie z tuńczykiem

  • wyświetlono: 3415 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Doskonała przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno. Banalnie prosta w przygotowaniu, lepieniem zajęła sie moja 5 letnia Córka. Każdy da radę. polecam

juchab
  • 10 porcje
  • 15min

Składniki

2 płaty ciasta francuskiego
Farsz:
25 dag tuńczyka z puszki w sosie własnym
5 dag sera żółtego
3 jajka ugotowane na twardo
1 surowe jajko
1 łyżka śmietany
2 łyżki majonezu
Kilka łyżek kukurydzy z puszki
Szczypta ulubionych suszonych ziół
Pieprz cytrynowy

Sposób przygotowania przepisu:

Pierożki francuskie z tuńczykiem

  • 1. Tuńczyka odsączyć z zalewy, w razie konieczności rozdrobnić widelcem. Jajka pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć razem, przyprawić pieprzem i ziołami. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty o boku 4cm. Nałożyć farsz, zlepić tworząc trójkąty. Ozdobić brzegi pierożków. Piec w 220stopniach przez ok. 15 minut, do zrumienienia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

kukurydzaciasto francuskieJajkamajoneztuńczyk

Komentarze

Podobne przepisy

Tortille z pastą z tuńczyka

Dodane przez: czarrna

Tortille z pastą z tuńczyka

Na przekąskę częstuję zawijaskami...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Pierożki serowe z cebulką smażoną

Tak przygotowane pierożki mogą...

Pierożki z kapustą i pieczarkami

Dodane przez: AnetaZN

Pierożki z kapustą i pieczarkami

Szybka propozycja na smaczne pierożki...

ślimaczki z ciasta francuskiego

Dodane przez: Daguuusia92

ślimaczki z ciasta francuskiego

Szybka i smaczna przekąska. Idealnie...

Drożdżowe pierożki z szpinakiem i fetą

Dodane przez: joanna1974

Drożdżowe pierożki z szpinakiem i fetą

Pierożki z ciasta drożdżowego pieczone...

Paszteciki francuskie z mięsem

Dodane przez: neliada

Paszteciki francuskie z mięsem

Takie paszteciki to świetny pomysł...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE