Francuskie pierożki z szynką i serem

4.49 (146 ocen)

Chrupiąca przekąska :)

Składniki:

  • ciasto francuskie 2 płaty
    ser żółty 10 dkg
    szynka 10 plasterków
    pieczarki 10 szt
    jajko 1 szt
    czarny sezam
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (146 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Francuskie pierożki z szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sklejanie 1. Pieczarki pokroić w plasterki, posypać solą i pieprzem i podsmażyć. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty. Na środku każdego ułożyć szynkę, ser i pieczarki. Kwadraty składać na pół i sklejać, brzegi dociskać widelcem.
  • pieczenie 2. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem. Każdy pierożek posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnym sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
  • upieczone 3. Pierożki piez przez około 20 minut. Wystudzić na kratce. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować