Flaczki wołowo-drobiowe

4.5 (185 ocen)

Wyśmienite flaczki.

Składniki:

  • 80 dag flaczków wołowych
    4 udka z kurczaka
    2 marchewki
    1 pietruszka
    2 ząbki czosnku
    4 ziarna ziela angielskiego
    2 liście laurowe
    6 szt ziaren pieprzu
    1 suszony grzybek
    1 łyżka przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Zupy Dania mięsne

Flaczki wołowo-drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Flaczki wołowe zalać wodą, osolić i ugotować do miękkości, a następnie odcedzić.
  • 2. Udka zalać wodą, dodać obrane i pokrojone na ćwiartki warzywa, suszony grzybek oraz pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek i całość gotować na małym ogniu aż udka będą miękkie.
  • 3. Następnie rosół odcedzić, dodać do niego wcześniej ugotowane flaczki, pokrojone na kawałki mięso z udek oraz pokrojone w kosteczkę warzywa. Dodać przyprawę do flaczków oraz doprawić do smaku solą i pieprzem i całość zagotować.
  • 4. Flaczki podawać na ciepło z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować