Flaczki wołowo-drobiowe

  • wyświetlono: 2790 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Wyśmienite flaczki.

Megg

Składniki

80 dag flaczków wołowych
4 udka z kurczaka
2 marchewki
1 pietruszka
2 ząbki czosnku
4 ziarna ziela angielskiego
2 liście laurowe
6 szt ziaren pieprzu
1 suszony grzybek
1 łyżka przyprawy

Sposób przygotowania przepisu:

Flaczki wołowo-drobiowe

  • 1. Flaczki wołowe zalać wodą, osolić i ugotować do miękkości, a następnie odcedzić.
  • 2. Udka zalać wodą, dodać obrane i pokrojone na ćwiartki warzywa, suszony grzybek oraz pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek i całość gotować na małym ogniu aż udka będą miękkie.
  • 3. Następnie rosół odcedzić, dodać do niego wcześniej ugotowane flaczki, pokrojone na kawałki mięso z udek oraz pokrojone w kosteczkę warzywa. Dodać przyprawę do flaczków oraz doprawić do smaku solą i pieprzem i całość zagotować.
  • 4. Flaczki podawać na ciepło z pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

danie mięsnezupy

Komentarze

Podobne przepisy

Flaczki wołowe z mięsem wołowym

Dodane przez: Gregorhspeed

Flaczki wołowe z mięsem wołowym

Danie z kuchni polskiej zawsze...

Flaczki wołowe

Dodane przez: RedakcjaPP

Flaczki wołowe

Jestem studentką. Kulinarną pasją...

Flaczki drobiowe

Dodane przez: SLONCE

Flaczki drobiowe

Flaczki najpyszniejsze robi mój...

Dodane przez: barara

Flaczki wołowe z imbirem

Moja rodzina przepada za tą zupą.

Flaczki

Dodane przez: ilka

Flaczki drobiowe

Przepis jest w mojej rodzinie od...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE