FLACZKI DROBIOWE

5 (153 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Flaczki z mięsa drobiowego.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg.udek
    2 pietruszki
    3 marchewki
    1 por
    1 seler
    3 liście laurowe
    5 ziaren ziela angielskiego
    3 litry wody
    3 kostki rosołowe
    sól,pieprz,papryka czerwona w proszku- ostra (do smaku)
    olej
    majeranek
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Flaczki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zagotować wodę w garnku,dodać udka,ziele angielskie,liście laurowe,kostki rosołowe,2 marchewki,0,5 selera,1 pietruszkę,0,5 pora(zieloną część). Gotować aż mięso będzie miękkie na wolnym ogniu,
    1 marchew,1 pietruszkę,0,5 selera zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach,białą część pora pokroić w półplasterki i razem podsmażyć na oleju.
    Wyjąć ugotowane udka ,oddzielić mięso od kości i pokroić w paski.Przecedzić rosół do drugiego garnka,dodać pokrojone mięso i podsmażone warzywa,doprawić do smaku solą,pieprzem,papryką i majerankiem. Parę minut jeszcze pogotować.Podawać z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować