Flaczki drobiowe

4.5 (148 ocen)

  • 60 min

Zamiast rosołu często robię takie właśnie oszukane flaczki, które bardzo lubimy.

  • 60 min

Składniki:

  • 4 duże udka
    2 marchewki
    1 pietruszka
    kawałek selera
    kawałek pora
    pół łyżeczki papryki słodkiej
    pół łyżeczki pieprzu
    liść laurowy, ziele angielskie
    szczypta gałki muszkatołowej
    1 czubata łyżka majeranku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Flaczki drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy 2 litry wody, wkładamy udka i dotujemy na małym ogniu. Podczas gotowania zbieramy szumowiny.
    Następnie dodajemy pokrojone warzywa, sól i pieprz.
    Gdy mięso jest już miękkie wyjmujemy i jak przestygnie kroimy na mniejsze kawałki.
    Gdy dodamy do zupy mięsko wsypujemy majeranek i resztę przypraw, jak jest za gęste możemy dolać przegotowaną wodę. Gotujemy jeszcze kilka minut.
    Podajemy z pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Flaki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować