Fit miodownik z budyniem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Na weekend polecam miodownika w wydaniu fit :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g mąki pszennej
    50 g mąki razowej
    50 g mąki kukurydzianej
    1 jajko
    30 g masła
    3 łyżki mleka
    1/2 łyżeczki sody
    1 łyżka miodu
    1/4 szklanki erytrolu
    1 opakowanie budyniu waniliowego lub śmietankowego
    1/2 litra mleka
    2 łyżki erytrolu
    1/2 łyżeczki pasty waniliowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Miodownik

Fit miodownik z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Erytrol, masło, miód, mleko i sodę podgrzać i mieszać do rozpuszczenia. Przestudzić, dodać mąkę, sodę i jajko. Najpierw wymieszać, a potem zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części, cienko rozwałkować i piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia (20x25 cm) przez około 5 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Placki są cienkie i szybko się rumienią.
    Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu z dodatkiem pasty waniliowej. Ciepłym budyniem przełożyć placki. Wierzch udekorować wedle uznania, u mnie cienka warstwa budyniu i kostka startej gorzkiej czekolady. Odstawić na kilka godzin do wystudzenia. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować