Filo serniczki z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajko rozbełtać, wymieszać z mascarpone, mąką kukurydzianą i cukrem. Ciasto filo rozwinąć i pokroić na kwadraty o boku 11cm.
2.Formę na muffinki (taką na 12szt.) posmarować masłem. W każdy otwór wkładać po 4 kwadraty ciasta (tak aby rogi nie zachodziły na siebie), smarując każdy kawałek masłem. Do środka każdego "koszyczka" nakładać po łyżce masy serowej. Do części serniczków wsypałam po kilka jagód.
3.Foremkę z serniczkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok 15-20 minut. Studzimy. Do środka wrzucamy owoce (truskawki pokroiłam na ćwiartki, kiwi na ćwierćplasterki). Serniczki dekorujemy listkami mięty i posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze