Filety z udek zapiekane z cebulą i pieczarkami

4.96 (200 ocen)

Filety z udek są mało spotykane ,szukając jakiegoś pomysłu na internecie nie znalazłam prawie nic :(Więc nie kombinowałam zrobiłam tradycyjne połączenie :) Wyszło bardzo smacznie :)

Składniki:



  • 8 filetów z udek
    1 cebula
    15 pieczarek
    olej
    przyprawa do mięs ,papryka czerwona,sól i pieprz


Wystaw ocenę:

4.96 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z udek zapiekane z cebulą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z udek umyć i oczyścić. Natrzeć przyprawami i olejem. Odstawić do lodówki na godzinę. Cebulę i pieczarki obrać. Cebule pokroić w piórka ,pieczarki pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Następnie podsmażyć pieczarki.
    Do naczynia żaroodpornego układać filety,na każdy filet nakładać cebulę i pieczarki i złożyć na pół. Na wierzch nałożyć trochę cebuli i pieczarek.
    Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować