Filety zapiekane z pieczarkami i serem

4.5 (187 ocen)

Zrobiłam je na obiad zamiast tradycyjnego fileta. Wyszły bardzo dobre.

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    sól, pieprz
    jajko
    łyżeczka przyprawy do kurczaka
    mąka
    bułka tarta
    6 dużych pieczarek
    2 cebule
    3 łyżki oleju
    10 dag sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety zapiekane z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy i kroimy na 3 części oraz posypujemy solą i pieprzem. Jajko roztrzepujemy widelcem dodajemy przyprawę do kurczaka.Filety obtaczamy najpierw w mące, w jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

  • 2. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na oleju i dusimy aż woda całkowicie wyparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na blaszce układamy kotlety, na nich pieczarki z cebulką i posypujemy startym serem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C około 5 minut aż ser się rozpuści.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować