Filety z kurczaka zapiekane z pieczarkami

4.5 (169 ocen)

Pyszne, aromatyczne mięso do obiadu.

Składniki:

  • 5 dużych filetów z kurczaka
    20 dag pieczarek
    2 łyżki majonezu
    15 dag sera żółtego
    sól, pieprz, tymianek
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z kurczaka zapiekane z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć i oczyścić z błonek. Mięso natrzeć przyprawami wg uznania. Odstawić w chłodne miejsce.
    Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Przesmażyć na oleju z dodatkiem odrobiny soli i pieprzu. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zapiec ok pół godziny. Posypać pieczarkami, cieniutko posmarować majonezem, posypać startym serem i piec jeszcze ok 10 minut. Podawać np. z ziemniakami i ulubiona surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować