Filety z tuńczyka w sosie śmietanowo – pieczarkowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tuńczyk podany w tej wersji smakuje wybornie. Można podać go z ryżem.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 słoik (250 g ) filetów z tuńczyka w oliwie z oliwek
    250 g pieczarek
    125 ml śmietany
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    100 ml mleka
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 łyżka musztardy
    natka pietruszki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos pieczarkowy

Filety z tuńczyka w sosie śmietanowo – pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Filety z tuńczyka w sosie śmietanowo – pieczarkowym 1. Cebulę i czosnek obrałem, pokroiłem w plasterki. Posiekałem natkę pietruszki.
    Pieczarki pokroiłem na ćwiartki. Wymieszałem śmietanę z musztardą
    Rozgrzałem oliwę z oliwek na dużej patelni ( użyłem również oliwę ze słoika z filetami ).
    Dodałem cebulę i czosnek oraz natkę pietruszki. Podsmażyłem na wolnym ogniu do zezłocenia cebuli. Dodałem w całości filety z tuńczyka. Pozostawiłem na patelni przez 2 minuty na wolnym ogniu. Dodałem zmieszaną wcześniej śmietanę z musztardą oraz mleko i pieczarki. Pozostawiłem na patelni pod przykryciem przez ok. 20 minut, co jakiś czas delikatnie mieszałem, tak aby nie rozdrobnić filetów z tuńczyka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować