SCHAB W SOSIE ŚMIETANOWO PIECZARKOWYM

4.5 (148 ocen)

  • 50 min

Fajny pomysł na obiad, urozmaicenie zwykłych kotletów schabowych

  • 50 min

Składniki:

  • 10 plastrów schabu
    30 dag pieczarek
    kilka gałązek natki pietruszki
    300 ml śmietany 30%
    sól,pieprz
    4 ziarna ziela ang, 5 ziarenek czarnego pieprzu, 3 liście laurowe
    olej do smażenia
    mąka do obtaczania
    3 szklanki bulionu warzywnego
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schab w sosie śmietanowo pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry schabu delikatnie rozbijamy, oprószamy solą , pieprzem,obtaczamy w mące,zrumieniamy na niewielkiej ilości oleju. Na oleju zrumieniamy tez dośc grubo pokrojone plastry pieczarek. Do gotowych pieczarek dolewamy bulion, wkładamy schab, dodajemy ziele ang, listek,pieprz w ziarenkach. Dusimy razem ok 15 minut. Po tym czasie dolewamy smietanę, dodajemy posiekną natke pietruszki. Chwilkę dusimy, żeby sos mógł zgęstnieć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Pieczarki Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować