Filety z kurczaka pod serowo-ziołową pierzynką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Często przyrządzam filet z kurczaka i wymyślam różne, smaczne sposoby na podanie go rodzince :)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    1 brokuł
    pół cebuli
    1 szklanka bulionu warzywnego
    3 łyżki śmietany 22 proc
    1 łyżka masła
    2 łyżki oleju
    1 łyżka mąki
    2 łyżki tartego parmezanu
    3 łyżki bułki tartej
    2 posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filety z kurczaka pod serowo-ziołową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, rozbić tłuczkiem, obsmażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Zdjąć z patelni. Parmezan wymieszać z bułką tartą, posiekaną natką pietruszki, przyprawić solą i pieprzem. Rozpuścić masło, wymieszać z panierką.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, usmażyć na tłuszczu po kotletach. Wlać bulion i śmietanę, zagotować, doprawić solą i pieprzem. Na końcu zagęścić mąką.
  • 3. Formę do zapiekania wyłożyć pergaminem, ułożyć filety. Na każdym rozsmarować masę z bułki tartej i natki. Piec 20 minut w temp.180 st.
  • 4. Brukuły umyć, podzielić na różyczki. Gotować w osolonej wodzie 5 minut, odcedzić. Podawać z filetami i np. gotowanymi ziemniakami lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować