Filety z kurczaka pod porową pierzynką

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszny, soczysty kurczak zapiekany z porem.

  • 50 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • pierś z kurczaka podwójna
    majonez- 3 łyżki
    por-biała część ok 20 cm
    przyprawa do kurczaka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Filety z kurczaka pod porową pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pora pokroić w półplasterki, umyć i o suszyć na sicie.
    2.Kurczaka umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na cienkie plastry, natrzeć przyprawą do kurczaka i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
    3.Pora wymieszać z majonezem i wyłożyć na mięso.
    4.Wstawić do piekarnika i piec w 200 st.ok 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Filet z kurczaka Kurczak Por

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować