Filety z kurczaka pod warzywną pierzynką

4.99 (160 ocen)

Pyszny sposób na filety z kurczaka.

Składniki:

  • 6 filetów z kurczaka (bez polędwiczek)
    2 marchewki
    por
    1/2 słoiczka majonezu
    sól
    świeżo zmielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Majonez

Filety z kurczaka pod warzywną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, osuszyć i oprószyć przyprawami, lekko rozbić. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pora umyć i pokroić w cienkie talarki. Mięso ułożyć w blaszce wyłożonej folią aluminiową. Posypać marchewką i porem. Oprószyć pieprzem. Następnie posmarować cienką warstwą majonezu. Piec ok 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Kurczak Marchewka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować