Filet z kurczaka w sosie pietruszkowo-ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety opłukaj, osusz i przekrój na pół.
Cebulę, czosnek, pora obierz pokrój w pół plasterki, posyp przyprawą do kurczaka.
Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę, czosnek i pora posyp solą i pieprzem duś około 10 minut. Zdejmij z patelni.
Na tej samej patelni podsmaż na oleju fileta na złoty kolor z obu stron, dodaj do nich przesmażoną cebulę, czosnek i pora.
Całość zalej szklanką wody, dodaj pokrojoną natkę pietruszki i gotuj około 5 minut.
Serki ziołowe rozpuść w 0, 5 szklanki ciepłej wody i wlej na patelnię.
Wszystko dokładnie wymieszaj i zagotuj.
W razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.
Porady
Podawaj z ulubionymi dodatkami np. ziemniakami i sałatką z ogórków.
Komentarze