Filet z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym

4.95 (183 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Popularne fixy z torebek mogą być inspiracją dla dań, które przygotujemy bez ich udziału - tak było w tym przypadku:). Danie zrobimy dosłownie w 15-20 minut.

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 500g filetów z kurczaka
    500 ml śmietany 18%
    2 cebule
    5 ząbków czosnku
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    1 łyżka lubczyku
    1 łyżka ziół prowansalskich
    1 łyżka oregano
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.95 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Filet z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety i cebulę kroimy w kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy filety, cebulę i czosnek. Smażymy do lekkiego zarumienienia. Po tym czasie wlewamy śmietanę, wsypujemy przyprawy, sól i pieprz. Dusimy 5 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować