Filet z kurczaka w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso oczyszczamy z wszelkich zanieczyszczeń - błon.
2.Płuczemy w zimnej wodzie następnie osuszamy papierowym ręcznikiem.
3.Kładziemy na deskę i przecinamy pierś wzdłuż na połowę.
4.Przyprawiamy solą i pieprzem z każdej strony.
5.Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, kładziemy obie części piersi i smażymy z obu stron kilka minut.
6.Pieczarki szczoteczką oczyszczamy, obieramy, kroimy w kostkę.
7.Cebulę obieramy z łupin, kroimy także w kostkę.
8.Cebulę obieramy z łupin, kroimy także w kostkę.
9.Przyprawiamy solą i pieprzem kolorowym
10.Zalewamy bulionem, dodajemy łyżkę śmietany - zwiększamy płomień i redukujemy sos. Gdy sos się zredukuje piersi powinny być już gotowe, podajemy np. z makaronem;)
Komentarze