Filet z kurczaka w marynacie-pieczony na warzywach

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Fileta zamarynowałam w ciekawej, dość ostrej marynacie i upiekłam w pakuneczkach na warzywach z dodatkiem pietruszki i cytryny. Posiłek został wykonany błyskawicznie i w takim samym tempie znikł z talerzy:)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g. mrożonki-Bukiet warzyw
    2 filety z kurczaka
    Marynata:
    2 łyżki jogurtu typu greckiego
    3 łyżki sosu z ostrą meksykańską papryczką-Jalapeno
    1 łyżka musztardy chrzanowej
    1 łyżka przyprawy do mięs
    Dodatkowo:
    4 plasterki cytryny
    4 łyżki posiekanej natki pietruszki
    4 kawałki folii aluminiowej
    blaszka do pieczenia
    zielenina do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka w marynacie-pieczony na warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Fileta myję, osuszam, kroję w paski, posypuję przyprawą do mięs, polewam sosem, jogurtem, musztardą, mieszam, odstawiam do lodówki na godzinę. Warzywa wysypuje na cedzak, pozostawiam by rozmarzły.
  • jk 2. Na każdym kawałku folii układam po porcji warzyw, fileta, dodaje po plasterku cytryny, posypuje natką pietruszki, zawijam pakuneczek.
  • jk 3. Pakuneczki układam na blasze. Piekę w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok. 35-40 minut. Pozostawiam po wyjęciu z piekarnika jeszcze na 10 minut, podaję.

Porady

Tak upieczony filet może być wczesna kolacją:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Marynata Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować