Filet pod wiosenną pierzynką

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Delikatne mięso z kurczaka w aromatycznej przyprawie pod pierzynką z nowalijek. Połączenie tych smaków, to prawdziwe dzieło kulinarne.

  • 50 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet z kurczaka
    • 1 cebula
    • ½ główki kapusty młodej
    • 1 marchew
    • 1 papryka czerwona
    • 3 ogórki konserwowe
    • 3 łyżki majonez
    • 3 łyżki ketchupu pikantnego
    • 15 dag sera żółtego
    • Sól
    • Pieprz
    • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
    • Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet pod wiosenną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w cienkie plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • warzywa 2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę, obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew, obraną z nasion i pokrojoną w paseczki paprykę oraz pokrojone w pół plasterki ogórki konserwowe. Doprawiamy pieprzem oraz solą, podlewamy odrobiną wody i gotujemy do miękkości.
    Tak przygotowane warzywa rozkładamy na każdym kawałku mięsa.
  • sos 3. Majonez oraz ketchup razem mieszamy i sosem przykrywamy warzywa.
  • danie 4. Na koniec posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180° C.
  • danie 5. Danie gotowe. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Kurczak Warzywa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować