Filet pod wiosenną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w cienkie plastry, doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
2.Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy drobno pokrojoną kapustę, obraną i startą na tarce o dużych oczkach marchew, obraną z nasion i pokrojoną w paseczki paprykę oraz pokrojone w pół plasterki ogórki konserwowe. Doprawiamy pieprzem oraz solą, podlewamy odrobiną wody i gotujemy do miękkości.
Tak przygotowane warzywa rozkładamy na każdym kawałku mięsa.
3.Majonez oraz ketchup razem mieszamy i sosem przykrywamy warzywa.
4.Na koniec posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 20 minut w 180° C.
Komentarze