Filet pod pierzynką obsypany sezamem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Z racji, że obiad musiałam przygotować "na szybko" do głowy wpadł mi pomysł na taki oto filet - bardzo, bardzo smaczny i aromatyczny:)))

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 6 porcji:
    3 pojedyncze filety z kurczaka
    duża cebula
    130 g sera żółtego
    6 dużych łyżek śmietany
    1 łyżeczka przyprawy do dań kucharek
    2 łyżeczki suszonych liści lubczyku
    pieprz kolorowy świeżo mielony
    6 łyżeczek sezamu
    1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet pod pierzynką obsypany sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • 2. Każdy posypujemy Kucharkiem, pieprzem i lubczykiem.
  • 3. Cebulę kroimy w prążki, rozkładamy na mięsie.
  • 4. Ser żółty kroimy na 6 plastrów.
  • 5. Na każdym filecie rozkładamy po plastrze sera i każdy smarujemy łyżką śmietany, posypujemy odrobiną Kucharka.
  • 6. Następnie posypujemy sezamem (po łyżeczce 1 na filet) i papryką mieloną.
  • 7. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 st. C i pieczemy 30 minut (z termoobiegiem).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować