Filet musztardowo-miodowy z orzeszkami i migdałami

5 (199 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

do jego przygotowanie potrzeba tylko kilka składników i kilka chwil a po upieczeniu mamy bardzo aromatycznie pachnące i smakujące nieziemsko mięso:)))

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z kurczaka (pojedynczy): 2 sztuki
    - musztarda w stylu amerykańskim: 5 łyżek
    - miód płynny: 5 łyżek
    - orzeszki ziemne solone: 0.33 szklanki
    - migdały całe: 0.33 szklanki
    - sól ziołowa: 4 szczypty
    - przyprawa do kurczka: 4 szczypty
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet musztardowo-miodowy z orzeszkami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż, wkładamy do naczynia żaroodpornego i delikatnie posypujemy solą ziołową i przyprawą do kurczaka.
  • 2. Orzeszki i migdały drobno rozdrabniamy w blenderze
  • 3. W miseczce mieszamy musztardę, miód, zmiksowane orzeszki z migdałami, mieszamy i smarujemy filety.
  • 4. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 170 st. C i zapiekamy pod przykryciem 30 minut następnie odkrywamy i zapiekamy jeszcze 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować