Musztardowo-miodowy łosoś w boczku

  • wyświetlono: 36 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Soczysty kawałek ryby otulony chrupiącym boczkiem.

Kasja1986
  • 1 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

150 g dzikiego łososia, filet bez skóry
łyżka musztardy sarepskiej
łyżeczka miodu
pół łyżeczki maku
4 plasterki wędzonego boczku

Sposób przygotowania przepisu:

Musztardowo-miodowy łosoś w boczku

  • 1. Musztardę mieszamy z miodem i makiem. Mieszanką dokładnie nacieramy rybę. Łososia dokładnie owijamy boczkiem. Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony, aż boczek się zrumieni. Podajemy z sałatą skropioną winegretem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

łosoś w boczku
 

Komentarze

Podobne przepisy

Gnocchi

Dodane przez: Kasia Pichci

Gnocchi

Dziś Gnocchi z kiełbasą i czosnkiem. Polecam...

Leszcz pieczony w warzywach

Dodane przez: Świeca Urszula

Leszcz pieczony w warzywach

Mój niedzielny obiad ze świeżej...

Aromatyczna i krucha pieczona pierś z kurczaka

Dodane przez: Ola1984

Aromatyczna i krucha pieczona pierś z kurczaka

To nie tylko świetna alternatywa...

Golonka pieczona w piwie

Dodane przez: kada

Golonka pieczona w piwie

Aromatyczna i chrupiąca a w środku...

Indyk pieczony

Dodane przez: smak i uczucie

Indyk pieczony

Pierś z indyka moczona w marynacie,...

Ryż z krewetkami i surimi

Dodane przez: aga3103

Ryż z krewetkami i surimi

Ryż gotowany w bulionie warzywnym...