Musztardowo-miodowy łosoś w boczku

  • wyświetlono: 47 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Soczysty kawałek ryby otulony chrupiącym boczkiem.

Kasja1986
  • 1 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

150 g dzikiego łososia, filet bez skóry
łyżka musztardy sarepskiej
łyżeczka miodu
pół łyżeczki maku
4 plasterki wędzonego boczku

Sposób przygotowania przepisu:

Musztardowo-miodowy łosoś w boczku

  • 1. Musztardę mieszamy z miodem i makiem. Mieszanką dokładnie nacieramy rybę. Łososia dokładnie owijamy boczkiem. Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony, aż boczek się zrumieni. Podajemy z sałatą skropioną winegretem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

łosoś w boczku
 

Komentarze

Podobne przepisy

Golonki indycze w miodowo-musztardowej marynacie

Dodane przez: bogusia82

Golonki indycze w miodowo-musztardowej marynacie

Golonki pieczone w takiej marynacie...

łosoś w sosie musztardowym

Dodane przez: Brenia

Łosoś w sosie musztardowo-śmietanowym

Smaczny i prosty przepis na łososia...

Pierś z kurczaka w marynacie miodowo- musztardowej

Dodane przez: Michalina

Pierś z kurczaka w marynacie miodowo- musztardowej

Delikatne, szybkie i banalne w...

Udka z kurczaka w sosie musztardowo-miodowym

Dodane przez: Jaga85

Udka z kurczaka w sosie musztardowo-miodowym

Sos jest nieco słodki i jednocześnie...

Podudzia w musztardowo - miodowej marynacie

Dodane przez: anemon

Podudzia w musztardowo - miodowej marynacie

Bardzo smaczne, a jednocześnie...

Pieczone żeberka w sosie miodowo musztardowym

Dodane przez: PolskaGotuje

Pieczone żeberka w sosie miodowo musztardowym

Uwielbiam wszystko co jest słodkie,...