Musztardowo-miodowy łosoś w boczku

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Soczysty kawałek ryby otulony chrupiącym boczkiem.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g dzikiego łososia, filet bez skóry
    łyżka musztardy sarepskiej
    łyżeczka miodu
    pół łyżeczki maku
    4 plasterki wędzonego boczku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Musztardowo-miodowy łosoś w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Musztardę mieszamy z miodem i makiem. Mieszanką dokładnie nacieramy rybę. Łososia dokładnie owijamy boczkiem. Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony, aż boczek się zrumieni. Podajemy z sałatą skropioną winegretem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować