Sos musztardowo-miodowy

4.5 (188 ocen)

Pyszny sos o delikatnym posmaku musztardy i miodu. Idealny do każdego rodzaju mięsa.

Składniki:

  • 1 łyżka masła
    1 łyżka mąki
    250 ml mleka 3,2 %
    2 spore łyżeczki musztardy miodowej
    1 spora łyżeczka miodu pomarańczowego ( może być inny)
    sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Sosy Sos musztardowy Sos miodowy

Sos musztardowo-miodowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W rondlu rozpuść masło, dodaj mąkę i przesmaż. Wlej mleko i cały czas intensywnie mieszając zagotuj na małym ogniu
  • 2. Zdejmij z ognia. Dodaj musztardy i przyprawy. WYmieszaj
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować