Sos musztardowo - miodowy z orzechami

4.49 (145 ocen)

Aromatyczny i wyrazisty w smaku sos musztardowo – miodowy z dodatkiem prażonych orzeszków ziemnych. Niezastąpiony dodatek do potraw wielkanocnych, ale i rozmaitych dań nie tylko świątecznych.

Składniki:

  • 3 łyżki musztardy stołowej
    1 łyżka miodu
    70 g łuskanych orzeszków ziemnych
    300 g jogurtu naturalnego typu greckiego 10% tłuszczu
    2 łyżki majonezu
    szczypta chilli
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (145 ocen)

Zobacz również:

Sosy Majonez Dip

Sos musztardowo - miodowy z orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos musztardowo - miodowy z orzechami 1. Orzeszki uprażyć na suchej patelni, wystudzić i dość drobno potłuc.
    W misce wymieszać na jednolitą masę jogurt, majonez, musztardę oraz miód. Dołożyć orzeszki, wsypać chilli – ponownie wymieszać. Sos doprawić do smaku solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować