Faszerowany chrupiący kurczak

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 50 min

Jest to mój wymyślony samodzielnie przepis na kurczaka ,wypróbowałam i polecam..Pycha!

  • 1 godz. 50 min

Składniki:

  • Kurczak 1,80 kg
    1 cebula
    3 kromki chleba pszennego
    1/2 szklanki śmietany 18%
    2 jajka
    2 łyżeczki musztardy ostrej
    1/2 torebki warzyw na patelnię z grillowanym bakłażanem
    olej
    sól pieprz do smaku
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka Prymat
    wykałaczki drewniane
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Faszerowany chrupiący kurczak - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sprawionego kurczaka myjemy ,osuszamy ,pędzlujemy olejem ,posypujemy solą i pieprzem ,odstawiamy w chłodne miejsce aby mięso skruszało.
  • tutaj widzimy wymieszany z podanych składników farsz 2. Chlebek kroimy na kawałki ,śmietanę ubijajmy z jajkami i musztardą doprawiamy solą i pieprzem ,dodajemy do masy chleb i rozmrożone warzywa razem z ziołami dołączonymi do mieszanki ,mieszamy wszystko razem łyżką .
  • kurczak w przyprawach i warzywach 3. Mięso oprószamy przyprawą do kurczaka od środka nadziewamy powstałym farszem spinamy ciasno wykałaczkami i wkładamy do naczynia żaroodpornego lub brytfanny i pieczemy około 1,5 godz aż do zrumienienia mięsa,w temp 180*
    Podajemy z ziemniakami i bukietem surówek lub z ryżem ugotowanym na sypko
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować