Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami

  • wyświetlono: 932 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami

Gaździnka warzy
  • 20min

Składniki

pierś kurczaka
2 ząbki czosnku
3 plasterki boczku
szczypior
pół papryki czerwonej i żółtej
1/3 pora
czerwona cebula
50 g fety
25 g sera z zieloną pleśnią
150 ml czerwonego wytrawnego wina
bulion warzywny
śmietanka
garść pistacji
sól, pieprz, papryka ostra i słodka
50 g masła
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami

  • Faszerowana pierś kurczaka z pistacjami1.
    Boczek, papryki, por i czerwoną cebulę posiekać i podsmażyć na patelni z rozgrzanym masłem. Doprawić solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Na końcu dodać fetę i ser pleśniowy.
    Pierś przekroić na pół i rozbić każdą część tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem, nałożyć farsz na pierś, zawinąć ( związać ruloniki nitką, żeby się nie rozwinęły ) . Na tą samą patelnię wlać troszkę oleju, zagrzać go i smażyć kurczaka z każdej strony (do czasu, aż się ładnie zarumieni).
    Usmażoną pierś kurczaka przełożyć do nagrzanego piekarnika ( 180 st C, już wyłączonego, będzie pewność, że dojdzie ). Patelni nie myć,zrobić sos. Wlać na nią wino - trzymać chwilę na ogniu niech odparuje alkohol, dodać bulion i śmietankę, zagotować.
    Pierś kurczaka wyjąć, pokroić, polać sosem, posypać szczypiorkiem, pistacjami i.....................




    Smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiadsezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiatapaprykafetapierś kurczaka

Komentarze

Podobne przepisy

Pierś z kurczaka nadziewana fetą i oliwkami

Dodane przez: monika_4466

Pierś z kurczaka faszerowana fetą i oliwkami

Uwielbiam wszelkie nowości w kuchni.

Soczysta pierś kurczaka z piekarnika

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Soczysta pierś kurczaka z piekarnika

Pyszna i soczysta pierś, upieczona...

Sylwia Szerszeń

Dodane przez: sylwin03

Pierś z kurczaka faszerowana brokułem i fetą

pyszny zielony obiad. mięso soczyste

Filet z indyka faszerowany pistacjami

Dodane przez: igraszki losu

Filet z indyka faszerowany pistacjami

Soczysta pierś z indyka wypełniona...

Pierś z kurczaka

Dodane przez: AnnaKoziel

Pierś z kurczaka faszerowana żurawiną i serem...

Roladki które rozpływają się w...

Pierś z kurczaka faszerowana śliwką

Dodane przez: przejs

Pierś z kurczaka faszerowana śliwką

Potrawa nie tylko smaczna ale też...

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.