SOCZYSTA FASZEROWANA PIERŚ Z KURCZAKA

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybkie, efektowne danie.

  • 20 min

Składniki:

  • 250g mięsa z ud kurczaka
    •500g piersi z kurczaka
    •2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    •1 mały ząbek czosnku
    •100g boczku parzonego w plastrach (8 plastrów)
    •sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Soczysta faszerowana pierś z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z ud kurczaka zmielić, dodać rozgnieciony czosnek, natkę pietruszki, wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem. Fileta z piersi umyć i osuszyć. Zrobić kieszonkę: ostrym nożem naciąć wnętrze fileta zaczynając od najgrubszej strony. Kieszonki wypełnić farszem.

    Fileta oprószyć solą i pieprzem z obydwu stron. 4 plastry boczku ułożyć tak, aby zachodziły na siebie dłuższymi bokami. Na boczku ułożyć jedną pierś z kurczaka, zawinąć. Tak samo postąpić z drugim filetem. Każdy kawałek mięsa ułożyć na kawałku papieru do pieczenia, zawinąć z każdej strony (można zszyć zszywkami).

    Tak przygotowane mięso ułożyć na patelni, obsmażyć z każdej strony przez ok. 3 minuty. Przykryć pokrywką i dusić jeszcze przez ok. 8 -10 min. Zgasić ogień pod patelnią i pozwolić mięsu chwilkę odpocząć. Odwinąć z pergaminu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować