REKLAMA

Fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem

wyświetlono: 1313 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 0

Ciekawe połączenie. Nie miałem czerwonej papryki więc dodałem zieloną, którą otrzymałem z domowego ogrodu znajomej.

opublikowany: 06.10.2020
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g wołowiny

    250 g fasolki szparagowej

    250 g makaronu udon

    olej

    1 cebula

    3 ząbki czosnku

    1 czerwona papryka

    2 pomidory

    Kumin rzymski

    sól

    pieprz

    3 łyżeczki słodkiej papryki

    1/2 łyżeczki ostrej papryki papryki

    natka pietruszki
Ocena:

(średnia 4.5 z 191 głosów)

Kuchnia:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • Fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem 1. Fasolkę umyłem, odciąłem końcówki, ugotowałem.
    Na patelni rozgrzałem olej, włożyłem posiekaną cebulę, czosnek i po chwili pokrojoną w paski wołowinę. Smażyłem do miękkości mięsa. Następnie dodałem pokrojoną oczyszczoną paprykę, pomidory, fasolę i przyprawy. Całość dusiłem ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Gregorhspeed DSC_1166

Zapiekana fasolka szparagowa

Postanowiliśmy troszkę bardziej ożywić klasykę fasolki z bułką tartą, czosnkiem i masełkiem.

kategoria: Zapiekanki Dodatki opublikowany: 06.06.2018 | wyświetlono: 9428 Książki kucharskie: 4 | Polecenia: 1
Dodane przez: 2milutka IMG_20190918_121058

Marynowana fasolka szparagowa

Nie masz pomysłu na fasolkę? Zrób marynowaną do słoiczków - na przekąskę sprawdzi się znakomicie!

kategoria: Przetwory opublikowany: 03.07.2014 | wyświetlono: 18432 Książki kucharskie: 10 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE