Fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem

4.5 (194 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciekawe połączenie. Nie miałem czerwonej papryki więc dodałem zieloną, którą otrzymałem z domowego ogrodu znajomej.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g wołowiny

    250 g fasolki szparagowej

    250 g makaronu udon

    olej

    1 cebula

    3 ząbki czosnku

    1 czerwona papryka

    2 pomidory

    Kumin rzymski

    sól

    pieprz

    3 łyżeczki słodkiej papryki

    1/2 łyżeczki ostrej papryki papryki

    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z makaronem

Fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Fasolka szparagowa z wołowiną i makaronem 1. Fasolkę umyłem, odciąłem końcówki, ugotowałem.
    Na patelni rozgrzałem olej, włożyłem posiekaną cebulę, czosnek i po chwili pokrojoną w paski wołowinę. Smażyłem do miękkości mięsa. Następnie dodałem pokrojoną oczyszczoną paprykę, pomidory, fasolę i przyprawy. Całość dusiłem ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Wołowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować