Fasolka szparagowa z wędzonym boczkiem

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu dodatek do obiadu.
Eektowny wygląd zawdzięcza ozdonym pęczkom zawiniętym w plasterki wędzonego boczku.

  • 20 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 400 g fasolki szparagowej
    6 plastrów wędzonego boczku
    sól
    olej
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Fasolka szparagowa z wędzonym boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć, odciąć końcówki.
    Gotować w posolonym wrzątku ok 6 minut, aż zmiękknie.
    Odcedzić, przelać zimną wodą.
    Fasolkę podzielić na 6 części.
    Każdy pęczek owinąć na środku boczkiem.
    Smażyć z każdej strony, aż boczek się zarumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Boczek wędzony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować