FASOLKA SZPARAGOWA Z BOCZKIEM I CEBULKĄ ZIELONĄ

3 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

FASOLKA SZPARAGOWA JEST PYSZNYM DODATKIEM DO OBIADU ZAMIAST SURÓWKI, SEZON NA NIĄ TRWA WIĘC JEDZMY JEJ JAK NAJWIĘCEJ

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -500 GR FASOLKI SZPARAGOWEJ
    -200 GR BOCZKU PARZONEGO
    -2-3 ŁYŻKI MASŁA
    -ZIELONA ŚWIEŻA CEBULKA
    -BUŁKA TARTA 2-3 ŁYŻKI
    -SÓL
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Dodatki

Fasolka szparagowa z boczkiem i cebulką zieloną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -FASOLKĘ MYJEMY, KOŃCÓWKI OBCINAMY WKŁADAMY DO OSOLONEJ WRZĄCEJ WODY I GOTUJEMY DO MIĘKKOŚCI OK 20 MIN
  • 2. -BOCZEK KROIMY W KOSTECZKĘ SMAŻYMY NA ŁYŻCE MASŁA
    -CEBULKĘ ZIELONĄ KROIMY
  • 3. - FASOLKĘ ODCEDZAMY,WLEWAMY WYTOPIONY BOCZEK
    - MASEŁKO ROZTAPIAMY DODAJEMY 2-3 ŁYŻKI BUŁKI TARTEJ I POLEWAMY FASOLKĘ NA KONIEC POSYPUJEMY CEBULKĄ .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Fasolka szparagowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować