Fasolka szparagowa z parmezanem

  • wyświetlono: 344 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Świetny dodatek do obiadu lub jako główne danie dla wegetarian i osób lubiących to smaczne warzywo. Fasolka szparagowa z parmezanem - polecam ją w tej wersji zamiast z tradycyjną tartą bułką.

IMG_9922
  • 20min

Składniki



fasolka szparagowa 1/2 kg
parmezan starty 100 gram
masło 1 łyżka
cukier 1 szczypta
sól do smaku
pieprz biały do smaku

Sposób przygotowania przepisu:

Fasolka szparagowa z parmezanem

  • 1. Fasolkę musimy umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
    Do garnka wlewamy wodę, przekładamy fasolkę, dodajemy szczyptę cukru i gotujemy aż fasolka będzie miękka następnie przelewamy zimną wodą.
    W drugim garnku rozpuszczamy masło, dodajemy fasolkę, mieszamy, posypujemy parmezanem, doprawiamy solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babciz_roznych_stron_swiatafasolkadodatek do obiaduparmezan ser

Komentarze

Podobne przepisy

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Dodane przez: JustKuchcik

Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolka szparagowa z bułką tartą...

Sałatka z fasolką

Dodane przez: czekoladka

Sałatka ziemniaczana z fasolką szparagową

Fasolka szparagowa ma mnóstwo witamin...

Dodane przez: Pufitta

Sałatka z fasolki szparagowej

Z kilku składników można uzyskać...

salatka z fasolką szparagową

Dodane przez: monka812

sałatka z fasolką szparagową

Szybka, łatwa i naprawde pyszna.

image-24qh05e

Dodane przez: anita176

sałatka z fasolką szparagową

pyszna sałatka na każdą okazję

image-1uhoi95

Dodane przez: Kasia_S

Sałatka z fasolką szparagową

warta spróbo1 puszka (400 g) fasolki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE