Fasolka szparagowa z parmezanem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Świetny dodatek do obiadu lub jako główne danie dla wegetarian i osób lubiących to smaczne warzywo. Fasolka szparagowa z parmezanem - polecam ją w tej wersji zamiast z tradycyjną tartą bułką.

  • 20 min

Składniki:



  • fasolka szparagowa 1/2 kg
    parmezan starty 100 gram
    masło 1 łyżka
    cukier 1 szczypta
    sól do smaku
    pieprz biały do smaku

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dodatki

Fasolka szparagowa z parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę musimy umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
    Do garnka wlewamy wodę, przekładamy fasolkę, dodajemy szczyptę cukru i gotujemy aż fasolka będzie miękka następnie przelewamy zimną wodą.
    W drugim garnku rozpuszczamy masło, dodajemy fasolkę, mieszamy, posypujemy parmezanem, doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować