Świetny dodatek do obiadu lub jako główne danie dla wegetarian i osób lubiących to smaczne warzywo. Fasolka szparagowa z parmezanem - polecam ją w tej wersji zamiast z tradycyjną tartą bułką.
20 min
Składniki:
fasolka szparagowa 1/2 kg
parmezan starty 100 gram
masło 1 łyżka
cukier 1 szczypta
sól do smaku
pieprz biały do smaku
Fasolka szparagowa z parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę musimy umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
Do garnka wlewamy wodę, przekładamy fasolkę, dodajemy szczyptę cukru i gotujemy aż fasolka będzie miękka następnie przelewamy zimną wodą.
W drugim garnku rozpuszczamy masło, dodajemy fasolkę, mieszamy, posypujemy parmezanem, doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze