Fasolka szparagowa w pomidorach z parmezanem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Fasolka szparagowa w pomidorach

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - 1 kg fasolki szparagowej,
    - 1 cebula,
    - 1 ząbek czosnku,
    - odrobina masła,
    - twardy ser żółty do posypania (np parmezan itp lub wegański ser) + oliwa z oliwek,
    - 1l passaty pomidorowej,
    - pęczek natki pietruszki,
    - przyprawy: sól, pieprz, suszone pomidory z czosnkiem i oliwkami, cukier, przyprawy włoskie.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa w pomidorach z parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę gotujemy z solą do miękkości. W tym czasie cebulę kroimy w kostkę i na odrobinie masła z dodatkiem oleju dusimy. Dodajemy wyciśnięty czosnek. Zalewamy wszystko passatą. Doprawiamy do smaku. Na koniec dodaję poszatkowaną natkę pietruszki. Po ugotowaniu fasolki, odcedzam i zalewam sosem. Posypuję startym parmezanem lub innym serem, polewam odrobiną oliwy z oliwek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Fasolka szparagowa Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować