fasolka szparagowa z kabaczkiem

4.5 (157 ocen)

  • 20 min

postanowiłam coś zmienić w mocih daniach a oto efekt

  • 20 min

Składniki:


  • 0,5 kg fasolka szparagowa,
    1 torebka ryż,
    1 szt marchew,
    1,4 szt seler,
    1,2 szt koncentart pomidorowy,
    1 łyzeczka papryka w proszku,
    przyprawa uniwersalna,
    Sól,
    pieprz,
    25 dkg kiełbasa zwyczajna,
    20 dkg pieczarki,
    olej,
    2 szt kabaczek


Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa z kabaczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • danie 1.

    fasolke czyścimy i kroimyw małe częsci gotujemy w osolonej wodzie doajemy startą marchewkę i selera na tarce oraz ryz i dusimy na półtwardo pod konie codajemy kabaczka i pokorjine w kostke pieczarki wszytsko razme dusimy z koncentratem i przyprawami do smaku mozna dodac maggi oraz bazylie i oregano
  • kiełbasa 2. cebule i czosnek kroimy w kostkę i dusimy na oleju następnie dodajemy pokrojoną kiełbase i smażymy na złoty kolor
  • danie 3. kiełbasę dodajemy do potrawy i wszystko razem duismy posypujemy koprem przed podaniem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować