Fasolka szparagowa z filetem z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Fasolka szparagowa w połączeniu z mięsem drobiowym smakuje wyśmienicie. Polecam.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka podwójny
    0,5 kg fasoli szparagowej
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    3 młode marchewki
    1 por
    3 łyżki oleju
    2 łyżki masła
    1/2 szklanki śmietany 18 %
    sól.pieprz
    kucharek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa z filetem z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową oczyścić, odgotować. Piersi z kurczaka opłukać i pokroić w kawałki.Cebulę pokroić w kostkę, por pokroić w plasterki, czosnek posiekać. Na patelni rozgrzać olej wrzucić cebulę, por i czosnek , lekko posolić, smażyć do zeszklenia cebuli. Wrzucić kawałki kurczaka razem smażyć. Następnie dodać marchewkę pokrojoną w plasterki. Dolać odrobinę wody, przykryć i dusić do miękkości. Na drugiej patelni rozgrzać masło dodać podduszone warzywa z mięsem , dodać sól , pieprz i kucharek, pokrojoną i odgotowaną fasolkę ,śmietanę, dusić około 5 min. Gotową potrawkę posypać koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować