Fasolka szparagowa po turecku

4.5 (173 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis dostałam od mojej Cioci . Mojej rodzince bardzo posmakowała .

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 750 g fasolki szparagowej ( waga po odcięciu końcówek )

    1 zielona papryka

    1 czerwona papryka

    2 ząbki czosnku

    5 pomidorów ( sparzonych i obranych ze skórki )

    1 cebula

    1 pęczek natki pietruszki

    1 łyżeczka vegety śródziemnomorskiej

    sól , pieprz

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa po turecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową umyć , ugotować w osolonej wodzie ( ok. 10 minut ) .

    Odcedzić wodę , ale nie do końca ( zostawić ok. 1/2 szklanki )

    Na patelni , na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojone w kostkę : cebulę , papryki ( pozbawione gniazd nasiennych ) , pomidory oraz przeciśnięty przez praskę czosnek .

    Zawartość patelni przełożyć do fasolki , dodać umytą , posiekaną natkę pietruszki , dusić ok. 10 minut

    Doprawić vegetą śródziemnomorską , solą i pieprzem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować