Fasolka szparagowa po myśliwsku

4.49 (201 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne danie , które zasmakuje naszej rodzinie :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dag żółtej fasolki szparagowej

    40 dag zielonej fasolki szparagowej

    30 dag pieczarek

    40 dag kiełbasy jałowcowejz

    4 ogórki kiszone

    1 cebula

    5 łyżek przecieru pomidorowego

    2 l bulionu warzywnego

    1/2 łyżeczki majeranku

    1/2 łyżeczki ostrej papryki

    1/2 łyżeczki vegety pikantnej

    1 łyżka masła

    1 pęczek szczypiorku
Wystaw ocenę:

4.49 (201 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka szparagowa po myśliwsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozpuścić łyżkę masła , zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę .

    Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę , zalać 500 ml bulionu warzywnego i dusić ok. 20 minut .

    Dodać pokrojone w kostkę pieczarki i ogórki oraz pozbawioną końcówek , pokrojoną na mniejsze kawałki i umytą fasolkę szparagową .

    Wlać 1,5 bulionu i dusić kolejne 10 minut .

    Doprawić majerankiem ,ostrą papryką i vegetą pikantną , gotować jeszcze 20 minut .

    Podawać posypane posiekanym szczypiorkiem .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować