Fasolka na szybko z cebulą i parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebule obieramy i kroimy w cienkie plasterki.W garnku roztapiamy masło,wrzucamy cebulę i smażymy chwilę aż cebula zacznie się lekko rumienić,następnie wsypujemy mąkę pszenną i chwile przesmażamy,do lekkiego zrumienienia,wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości cebuli.
2.Parówki kroimy w plasterki.Fasolkę osączamy z zalewy.Następnie przekładamy do cebuli razem z koncentratem pomidorowych i gotujemy jeszcze kilka minut.
3.Na koniec przyprawiamy do smaku solą,pieprze,pieprzem ziołowym,ziołami prowansalskimi i przyprawą do dań z fasoli.Zagotowujemy i podajemy.Jeżeli danie wyjdzie na zbyt gęste możemy dolać gorącego bulionu lub gorącej wody.
Komentarze