Fasolka na szybko z cebulą i parówką

0 (0 ocen)

  • 45 min

Czasami nie mamy czasu żeby przygotować pracochłonny obiad,to danie jest dość szybkie w wykonaniu.Tanie i syte.Podajemy ze świeżym pieczywem.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 cebule
    1 puszka białej fasoli ( drobnej )
    około 35 dag cienkich parówek ( ja użyłam drobiowych )
    2 szklanki gorącego bulionu warzywnego
    sól i pieprz do smaku
    zioła prowansalskie według uznania
    przyprawa do dań z fasoli według uznania
    pieprz ziołowy do smaku
    1 łyżka masła
    1 łyżka mąki pszennej
    2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fasolka na szybko z cebulą i parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy w cienkie plasterki.W garnku roztapiamy masło,wrzucamy cebulę i smażymy chwilę aż cebula zacznie się lekko rumienić,następnie wsypujemy mąkę pszenną i chwile przesmażamy,do lekkiego zrumienienia,wlewamy gorący bulion i gotujemy do miękkości cebuli.
  • 2. Parówki kroimy w plasterki.Fasolkę osączamy z zalewy.Następnie przekładamy do cebuli razem z koncentratem pomidorowych i gotujemy jeszcze kilka minut.
  • 3. Na koniec przyprawiamy do smaku solą,pieprze,pieprzem ziołowym,ziołami prowansalskimi i przyprawą do dań z fasoli.Zagotowujemy i podajemy.Jeżeli danie wyjdzie na zbyt gęste możemy dolać gorącego bulionu lub gorącej wody.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola Parówki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować