Fasolka na ostrrrro

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis ten jest bardzo mocno zainspirowany przepisem na "Pikantną fasolkę szparagową z patelni" z książki "Książka kucharska" Jean Carper.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKłADNIKI GłóWNE:
    - fasolka szparagowa żołta: 1 kilogram
    - papryczka chili: 2 sztuki
    - oliwa z oliwek: 1 łyżka
    - sos sojowy: 1 łyżka
    - spora garść posiekanej kolendry: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Fasolka na ostrrrro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę czyścimy, gotujemy ok. 3-5 minut (ma pozostać twardawa), odcedzamy.
    W woku podgrzewamy oliwę, wrzucamy drobno posiekane papryczki bez pestek, smażymy minutkę, wrzucamy fasolkę, polewamy sosem sojowym, smażymy 2-3 minuty mieszając, wrzucamy kolendrę, mieszamy i zdejmujemy z ognia.
  • 2. Szybko? Łatwo? Prosto? I jeszcze zdrowo... bo fasolka zawiera przeciwutleniacze, które zapewnią nam zdrowie i urodę na długie lata. A dodatkowo papryczka chili zwalczająca przeziębienie i pomagająca spalać kalorie... samo zdrowie ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować