FAJITAS z KURCZAKIEM I KASZĄ BULGUR

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ten sposób na kurczaka pochodzi z kuchni meksykańskiej, ale będzie to wersja obiadowa, nieco inna, ponieważ nie będzie ona podana standardowo w tortilli z dodatkiem sosów i sałat, a z kaszą bulgur

  • 60 min

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
    2 ząbki czosnku
    sok z 1/2 cytryny lub limonki
    1 papryka czerwona
    1 papryka żółta
    1 cebula
    3 łyżeczki przyprawy gyros
    oliwa do smażenia
    sól i pieprz
    kasza bulgur do podania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Fajitas z kurczakiem i kaszą bulgur - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet oczyszczamy, kroimy na paski,skrapiamy sokiem z cytryny lub limonki, oprószamy przyprawą gyros i nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawiamy na godzinę.

    W tym czasie kroimy obydwie papryki na paski.
    Cebulę kroimy na grube pióra. Paprykę posypujemy przyprawą gyros i obsmażamy na oliwie do momentu aż zacznie robić się miękka ,ale jeszcze nie traci sprężystości. Do papryki dodajemy pióra cebuli i także szklimy.

    Podsmażone warzywa zdejmujemy z patelni,a na oliwie na , której się smażyły obsmażamy kurczaka.

    Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego i przed podaniem opiekamy w piekarniku około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować