• Dla 4 osób
  • Łatwy

Zmora mojego dzieciństwa :-) Dzisiaj ulubione wiosenne danie, przygotowywane przez mamę na mój przyjazd... Mnóstwo witamin i minerałów i optymistyczny zielony kolor :-) Danie z Mazur.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - komosa biała (tylko młode rośliny): 200 gramów
    - pokrzywa (tylko młode rośliny): 100 gramów
    - kasza jęczmienna: 100 gramów
    - czosnek: 2 ząbki
    - boczek wędzony: 100 gramów
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Faćka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek smażymy na chrupko, dodajemy posiekany czosnek, smażymy krótko, dodajemy umytą i posiekaną komosę i pokrzywę (tylko listki), smażymy razem, aż zielenina "zwiędnie" (jak szpinak).
  • 2. Kaszę gotujemy do miękkości, dodajemy do masy zielono-boczkowej, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza jęczmienna Komosa ryżowa (quinoa) Pokrzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować