Elegancki deser bezowy z bitą śmietaną, granatem i malinami

5 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Moja wersja popularnego angielskiego deseru Eton mess.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kilka bezowych róż
    250 ml słodkiej śmietanki 36%
    250 g malin
    pestki z połowy granatu
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Beza

Elegancki deser bezowy z bitą śmietaną, granatem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • eton mess 1. Na dno pucharków kładę rozkruszoną bezę. Wykładam warstwę z malin i pestek granatu.
    Śmietankę ubijam na sztywno. Przekładam do rękawa cukierniczego z tylką sferyczną. Śmietanę wyciskam do pucharków. Na wierzchu każdego deseru układam różę bezową. Podaję od razu po przygotowaniu.

Porady

Przepis na bezy w kształcie kwiatów: /przepis/kwiaty-bezowe-dekoracja-ciast-i-deserow Deser najlepiej spożyć maksymalnie do 2 godzin od przygotowania, gdyż później bezy namiękną od śmietany i owoców.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Granat Maliny Bita śmietana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować